top of page

DevOps Database Engineer bij BaseTide

QUICKSCANS

PROJECTONDERSTEUNING

Waar kom je terecht?
Bij Basetide zijn we dol op databases. Wij lossen problemen op en dat doen we zo snel mogelijk. Natuurlijk zijn we een klein beetje technerds. We kunnen snel complexe materie doorgronden en oplossingen bedenken. Dat is soms voor iets minder technisch onderlegde mensen niet te begrijpen. Hoeft ook niet! We begrijpen elkaar en begrijpen dat als wij ingezet worden, dat meestal is om een probleem te verhelpen of te voorkomen. We werken dus vooral probleemoplossend, flexibel en met veel enthousiasme. Elk probleem is steeds weer een puzzel die we oplossen. Hoe complexer, hoe beter.  En ja, dat vinden we – als techneuten – vooral ook heel leuk.
 
Kom je bij ons werken? Ons kantoor staat in Hoofddorp, maar we werken ook graag vanuit ons (t)huis.

Deze databases hebben we op dit moment onder beheer: Oracle, PostgreSQL, MySQL, MariaDB, MS SQL, MongoDB, ElasticSearch. Een groot deel van de omgeving draait op Linux, een klein deel op MS Windows.

Wat ga je doen?
Als Devops Database Engineer werk je voornamelijk aan het ontwerpen, configureren en programmeren van high-available (database) systemen. Je streeft naar de beste deployment van infrastructuur en bijbehorende configuratie. Onze klanten benaderen ons voor devops support. Soms gaat dit om een database beheren, maar vaak gaat dit veel verder. Apache configuratie/beheer, Tomcat configuratie/beheer, OS beheer. Het inrichten van een AWS platform of het uitvoeren van migraties. Voor een aantal klanten doen we ook software bouw (Oracle Apex, PHP).

Natuurlijk sta je klaar voor de klant wanneer we slimme oplossingen voor structurele wijzigingen moet bedenken, maar ook als er acute incidenten zijn. Meedraaien in de stand-by storingsdienst (24x7) hoort er dus helemaal bij. Je doet onderzoek naar onderliggende oorzaken van problemen, je stelt wijzingsvoorstellen op en voert ze uit. Uiteraard kan je jouw kennis en kwaliteiten ook kwijt in het (door)ontwikkelen van database omgevingen, maar zorgvuldige documentatie beheren en zorgen dat die actueel blijft is ook een deel van je werkzaamheden.

Wat breng je mee?

Knock out criteria

 

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau

  • Een informatica-opleiding of aantoonbare ervaring in een IT-richting.

  •  Communicatief vaardig in Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling.

  • Je werkt graag in een team, maar zelfstandig werken vind je net zo fijn.

  • Je overziet in complexe situaties snel de feiten, mogelijke oorzaken en gevolgen.

  • Je hebt een flexibele houding: onder wisselende omstandigheden blijf je efficiënt werken. Ook als dat op afwijkende arbeidstijden nodig is.

  • Met je creatieve vermogens bedenk je snel oplossingen voor nieuwe situaties.

  • Je luistert goed naar anderen en probeert hun beweegredenen of positie te begrijpen. Voor je collega’s en voor onze klanten ben je om deze reden een gewaardeerde gesprekspartner waarmee iedereen goed kan samenwerken.

  • Je bent nauwkeurig en zorgvuldig.

Competenties
 

Wat bieden we jou?
Wij bieden je allereerst de allerbeste en allerleukste vakidioten als collega’s. Er is veel ruimte voor initiatief en je kan altijd meedenken in business development of porfoliostrategie. Wij ondersteunen je om je volledige potentieel te (blijven) ontwikkelen. We organiseren regelmatig borrels. Lol en arbeidsvreugde daar streven we altijd naar! Je mag van ons een passend salaris verwachten met voldoende vakantiedagen. Heb je zelf nog wensen, aarzel niet om het met ons te bespreken.

bottom of page