Proactief database beheer

Hieronder vallen diverse diensten zoals 24×7 support, strippenkaart en operationele inzet.

Het Get Your Guru programma is bedoeld voor bedrijven die het beheer in eigen hand willen houden, maar af en toe willen kunnen samenwerken met een specialist.

Deze specialist helpt, door zijn kennis en ervaring bij vele andere klanten, het beheer team van de klant te ondersteunen in het toepassen van de producten waar hij in gespecialiseerd is. Voor de klant biedt dit het voordeel dat zij kunnen meeliften op de kennis en ervaring van specialisten om vraagstukken aan te pakken waarvoor de kennis of ervaring niet binnen het eigen team beschikbaar is.

In DevOps teams zijn mensen zelfstandig en kunnen ze de basiszaken zelf regelen, maar er is ook altijd een specialistisch deel wat de continuïteit raakt.

Ook bij performance vraagstukken is het vaak wenselijk om in samenwerking met een specialist snel de problemen inzichtelijk te krijgen en een oplossing te kunnen implementeren.

Ook kunnen specialisten helpen om de inrichting van een database (architectuur) zo goed mogelijk neer te zetten. Hierdoor kan de database als een “nuts product” gebruikt kan worden. De specialist traint de beheerders, zodat zij met een hoger kennisniveau zelfstandig in de organisatie verder kunnen met hun beheertaken.